Meniu
Your Cart

Momentan acceptăm doar plățile ramburs sau prin ordin bancar. 10% discount pentru comenzile peste 1000 RON

VIN RECAS LA STEJARI CHARDONNAY 14% 0.75L

VIN RECAS LA STEJARI CHARDONNAY 14% 0.75L
Nou
VIN RECAS LA STEJARI CHARDONNAY 14% 0.75L

Viticultura si Vinificatie

Chardonnay-ul din viile de La Stejari a fost si in 2018 exceptional la Recas, cu un sezon de crestere cu multa caldura si putine preciptatii. O vara extraordinar de frumoasa, fara episoade de canicula si nopti racorase. Fata de 2017 cifra alcoolica este cu un procent mai mica, iar structura vinului este sustinuta de o superba aciditate naturala - un gaj de prospetime tipica anului 2018. Pentru vinificatie am pastrat aceeasi formula: 100% fermentatie malolactica, batonaj si maturare timp de 6 luni in baricuri noi de stejar francez de la tonellierul Dargaud & Jaegle, Burgundia. Dupa maturare procedam la selectia celor mai bune baricuri si la imbuteliere. Cele 6.600 de sticle imbuteliate au ramas 12 luni in pivnitele Cramelor Recas pentru o maturare reductiva. 

 

Note de Degustare

Olfactiv vinul se deschide cu note onctuoase si mirodenii orientale, fructe galbene crocante, cum sunt merele golden si perele. Notele de paine proaspata, vanile si unt caramelizat intregesc profilul complex al acestui buchet. Vinul este sec si corpolent, cu o mineralitate tipica parcelei La Stejari. Notele lemnoase de barrique si alcoolul sunt perfect integrate si ii dau consistenta si rotunjimea unui Chardonnay de mare clasa. Un vin in plina evolutie, cu potential de invechire la sticla.

 

Recomandam acest vin cu:

Risotto cu trufe albe,preparate din peste (calcan, salau, nisetru) si fructe de mare, branzeturi semitari maturate: Comté, Gruyère, Gouda; preparate din carne de pasare (fazan, potarniche, rata, prepelita) cu sosuri consistente si cremoase; patiserie fina.

Spune-ţi opinia

  • Stock: 14
  • Model: 28111
  • SKU: LZR-0005874
287,00 Lei
Pretul exprimat este pe bucata si include TVA.
Lizar

Ai 18 ani?