SODI DI SAN NICCOLO 12 TOSCANA 75 CL
- Stock: 1
- Model: 26776
- SKU: LZR-0005365
357,00 Lei
Pretul exprimat este pe bucata si include TVA.
10% discount la comenzile de peste 1000 lei!
Coșul este gol!
Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolo' este primul vin italian inclus vreodată în Top 100 al Wine Spectator. Acest lucru se întâmpla în 1988, iar vinul era din 1985. Performanța a fost reeditată în 1989, cu ediția 1985. Răsplătit în mod repetat cu Tre Bicchieri-Gamberro Rosso, Cinque Grappoli-Bidenda și punctaje foarte bune acordate de cei mai influenți critici internaționali, I Sodi este unul dintre extrem de rarele Supertoscane făcute din soiuri locale - Sangioveto și Malvasia Nera. Viile de Sangioveto de la Castellare sunt rodul colaborării universităților din Milano și Florența cu Institutul San Michele all’Adige soldat cu obținerea celor mai bune clone de Sangiovese.
Fermentat în cuve de inox și maturat timp de 15-30 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 l, 50% noi, 50% la a doua folosire. Învechit la sticlă 12 luni. Nefiltrat!
98 Puncte Doctor Wine / Daniele Cernilli, editor al Guida Essenziale ai Vini d’Italia
3 Bicchieri - Gambero Rosso
5 Grappoli - Bibenda 2018
96 Puncte Parker: ”I Sodi di S. Niccolò 2013 are 85% Sangioveto și 15% Malvasia Nera dintr-o singură vie. Vinul debutează cu o culoare foarte închisă și are tente rubinii, granat și purpurii. Buchetul este puternic, dar totodată impecabil, cu treceri blânde între notele de cireșe negre, condimente, tutun și argilă umedă. În gură, vinul etalează un extract dens, dar care nu-l dezechilibrează. Dimpotrivă, prospețimea fructului și aciditatea naturală îi conferă o personalitate vioaie și energică. Maturat în baricuri timp de 30 de luni, este un vin toscan încântător.”
95 Puncte James Suckling: ”Un vin cu adevărat serios, cu fructuozitate densă și profundă, aciditate citrică și o senzație fantastică în gură. Corp mediu spre plin, liniar și rasat. Făcut dintr-un asamblaj de Sangioveto și Malvasia Nera.”
Editia 2012 - 95 Puncte Parker
Ai 18 ani?