Orice preferinta poate fi satisfacuta de magazinul Lizar.


Site-ul www.lizar.ro este proprietatea: SC Lizar Shop SRL, Str Electronicii, Nr.3-5, Sector 2, Bucuresti, CIF RO39148097, J 40/4709/05.04.2018.Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Societatea noastra isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita „Termeni si conditii”. Societatea noastra garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.lizar.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor societatii noastre fara un acord prealabil scris.Dreptul de a crea o legatura web – link – catre www.shop.lizar.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru societatea noastra sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.Intregul continut al site-ului www.shop.lizar.ro este proprietatea societatii noastre si a furnizorilor. Continutul este protejat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul www.shop.lizar.ro a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Pentru raportarea incalcarii drepturilor de autor ne puteti trimite sesizari folosint formularul de contact de pe site-ul www.lizar.ro.


Scopul :


Termenii și condițiile generale de vânzare se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii de către societatea noastra, prin intermediul site-ului www.shop.lizar.ro către cumpărător și pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor părți.


Definitii :


– „Cumpărător”: persoana, firma, compania sau altă entitate juridică care emite o Comandă.– „Utilizator”: persoana care utilizeaza site-ul www.lizar.ro.– „Vânzător”: SC Lizar Shop SRL, Str Electronicii, Nr.3-5, Sector 2, Bucuresti, CIF RO39148097, J 40/4709/05.04.2018, denumită in continuare „Societatea”.– „Bunuri și Servicii”: orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă sau privitoare în alt mod la acestea care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului.– „Comanda”: un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri si Servicii și să facă plata acestora.– „Contract”: o Comandă confirmată de catre Vânzător.– „Drepturi de proprietate Intelectuală”: toate drepturile imateriale cum ar fi know-how-ul, dreptul de autor și drepturi de aceasta natură , drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.– „Specificații”: toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în comandă.


<ol>


Documente contractuale:


Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe siteul www.lizar.ro, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.


Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:


1) Comanda (impreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice.


2) Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul).


3) Termenii și Conditiile generale de vânzare.


Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbală (telefonică) sau electronică (mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fară a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract. Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia.
Extinderea obligațiilor vânzătorului :


Vânzătorul își va utiliza cunostințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile și Serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului;


Vanzatorul se elibereaza de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.


Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.


Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.


Informațiile prezentate pe site-urile vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spatiu și coerența structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;


Comunicarea cu magazinul – se poate face prin postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menționate la sectiunea contact. Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite, fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.


Cesionarea și subcontractarea :


Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii , cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.


Dreptul de proprietate intelectuală și industrial :


Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terte părți sau nu va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informările primite de la Vânzător. De asemenea, numele site-ului precum și însemnele grafice, sunt mărci înregistrate în proprietatea societatii noastre și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.


Confidențiailitate – publicitate :


Toate documentele și informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător Vânzătorului, vor rămâne în proprietatea Vânzătorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului și pot fi făcute cunoscute numai cu consimțământul scris al Vânzătorului și dupa obținerea unui angajament de confidențialitate din partea celui care le primește.Nici o declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părti nu va fi facută de Cumparator cu privire la comandă fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului.Facturare – plăți :


Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.


Politica de preturi :


Societatea noastra isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul www.shop.lizar.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Societatea noastra isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai afla pe stoc sau nu se mai regaseste in oferta curenta a importatorului.Preturile sunt actualizate periodic. Preturile prezentate includ TVA. Costurile de livrare sunt specificate pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel afisat in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.


Plata produselor :


Plata produselor comandate de pe site-ul www.shop.lizar.ro conform acestor „Termeni si Conditii” se poate efectua in avans sau la livrarea produselor.


In general, produsele comandate vor fi achitate in sistem ramburs, la reprezentantii companiilor de curierat, in situatia in care nu se specifica un alt sistem de plata pe site-ul www.shop.lizar.ro.


Societatea noastra isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata. Dovada platii trebuie trimisa prin e-mail, la comenzi(at)lizar.ro. Doar dupa confirmarea platii se va efectua comanda.


Continutul www.lizar.ro (texte, descrieri ale produselor, specificatii tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare cu reprezentantii producatorilor si furnizorilor. Din acest motiv, societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate in site-ul www.shop.lizar.ro, acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci, sau de catre importatorii agreati de acestia. Societatea noastra isi rezerva dreptul sa modifice descrierile si specficatiile produselor fara o notificare prealabila.


Livrare :


Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile catre Cumparator si intr-un termen de 1 pana la 5 zile lucratoare. Pentru produsele pentru care se solicita gravare-personalizare, termenul standard de livrare este de 5 zile lucratoare.In conditii exceptionale (meteorologice, starea drumurilor, accidente, etc), Vanzatorul va informa Cumparatorul despre intarzierea survenita si va furniza un termen estimat de livrare.


Livrarea produselor se va face oriunde in tara. Societatea noastra isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor. Costul pentru livrarea produselor va fi comunicat clientilor inainte de livrarea produselor comandate.


In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.


Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat si aceasta este facuta in momentul semnarii documentelor fiscale legale ce insotesc coletul. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la primirea facturii cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt conform cu comanda si cu nevoile acestuia.


Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de societatea noastra fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de societatea noastra de la acest client.


Promotii :


Societatea noastra stabileste regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ul www.shop.lizar.ro. De aceste promotii beneficiaza doar comenzile care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp specificata in regulament si in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Nu garantam disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o putem intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.


Garantie :


Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.Garantia oferita pentru produsele prezentate pe site este in conformitate cu specificatiile mentionate pe site-ul www.lizar.ro.Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie original. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de societatea noastra fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de la acest client.Produsele gravate nu beneficiaza de garantie asupra suprafetei gravate.


Dreptul de returnare a produselor achizitionate :


Clientul poate denunta unilateral contractul (achizitia online) fara penalitati si fara a invoca un motiv anume in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produselor, OUG nr. 34/2014 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta, numai in scris, si poate returna produsul (produsele) in acelasi termen de 14 zile.Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Societatea noastra va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.Legea prevede de asemenea si urmatoarele detalii: „Consumatorul nu poate denunta unilateral contractele de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid”.Produsele gravate sau personalizate nu se pot returna.


Transferul proprietatii :


Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, aceste nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.


Servicii de hosting, link-uri catre alte site-uri, erori de functionare :


Site-ul www.lizar.ro este gazduit de serverele unei terte firme. Societatea noastra nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. Societatea noastra nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.lizar.ro. Societatea noastra nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.lizar.ro.NewsletterAbonare si dezabonarea la newsletterul site-ului www.shop.lizar.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din cadrul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.


Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in cadrul site-ului www.lizar.ro. Societatea noastra detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.


Abonatii newsletter-ului pot retrimite aceste comunicari si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, societatea noastra. nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.


www.lizar.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca societatea noastra are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.


Politica de confidentialitate :


Garantam păstrarea în siguranță maximă a tuturor informațiilor dvs. personale, care ajung în posesia noastră pentru buna funcționare a relației cu dvs.www.shop.lizar.ro va folosi datele dvs. personale doar pentru: comunicarea cu dvs., transmiterea de newslettere și oferte speciale;informări despre contul și statusul comenzilor dvs.;solicitarea de feed-back și testimoniale;livrarea produselor la adresa indicată de dvs. În acest caz, numele, adresa de livrare și numărul dvs. de telefon vor fi transmise firmei de curierat care va efectua livrarea.


În conformitate cu Legea 677 / 2001, societatea noastra are obligatia de a prelucra datele furnizate de catre clienti intr-un mod legitim. Aceasta sectiune prezinta modul în care colectam si utilizam aceste informatii. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, societatea noastra are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectării datelor este: facturarea produselor solicitate, expedierea lor la adresa/adresele specificate de dumneavoastra si trimiterea, prin e-mail, cu acordul dvs., de informatii despre produsele comercializate pe site-ul www.lizar.ro.Datele furnizate de dvs. sunt necesare pentru a putea identifica destinatarul produselor solicitate, in calitate de client. Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea expedierii produselor solicitate. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai companiei de curierat rapid desemnata pentru livrarea produselor solicitate.Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justiţiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care vă privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteţi adresa cu o cerere scrisa, datata, semnata si scanata la adresa de mail: comenzi@lizar.ro.


Forta majora :


Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.


Legea aplicabila – jurisdictia :


Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.


Dispozitii finale :


Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.lizar.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre Cumparator.


In situatia in care problema intampinata nu este rezolvata intr-un timp rezonabil (in cadrul perioadei maxime de de 30 de zile), sau intr-un mod satisfacator, va rugam sa va adresati pentru o conciliere amiabila folosind formularul de contact de pe www.lizar.ro.


In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.lizar.ro, clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.